Něco O MLP

22.01.2014 21:23

Něco o My Little Pony

 

Můj malý Pony: Přátelství je magický kanadsko-americký-animovyný seriál vysílaný americkou televizní stanicí The Hub. Pořad běží od 10. října 2010 až do současnosti.

Seriál vznikl podle na motivy světa My little pony vytvořeného společností Hasbro, přičemž Friendship is Magic je čtvrtá a nejnovější generace těchto animovaných poníků. Za vznikem této generace stojí americká animátorka Lauren Fauts, kterou Hasbro vybralo jako výkonného producenta tohoto pořadu.

Příběhy nás zavedou do země zvané Equestria, kterou obývají 4 různé druhy poníků: jednorožci, kteří mají magickou moc vykonávat kouzla spjatá se svým talentem, dále pegasové, kteří umí létat, pohybovat se po mracích a mají v Equestrii na starosti počasí, a poníci zemní, kteří nemají žádné rohy ani křídla, ale zato mají v sílu nohách, jsou vynalézaví a mají dobrý vztah k přírodě. Nejméně častý druh jsou alicorny, kteří mají výjmečné postavení.

Děj se odehrává okolo šesti mladých klisen, které zažívají různá dobrodružství a zjisťují to, na co mnozí z náš zapomínají: že není nic lepšího než mít dobré přátele, na které se můžeme spolehnout a že pravda je lepší než tisíc lží.